Shaanxi Aone Titanium Metal Materials Co, Ltd

vijesti

Kontaktiraj nas

Aone Titanium metalni materijali

  • + 86-917-3633666
  • + 86-180 9170 2108
  • sales@aonemetals.com
  • www.aonemetals.com
Podeli

Titanijum koristi

Dec 08, 2017

Mnoga poželjna svojstva Titana učinile su to većini odabira u mnogim industrijama. Nijedan drugi metalni inžinjer nije tako brzo prešao na prevalenciju u kritičnim i zahtevnim aplikacijama. Titanijum i njegove legure pokazali su se tehnički superiornim u širokom spektru industrijskih i komercijalnih primena u oblastima vazduhoplovstva, arhitekture, sportske opreme, vojnog hardvera, satova, naočara, medicinskih implantata, zubnih proizvoda i još mnogo toga.

Fiziološka inertnost titana čini da je dostupna kao zamena za kosti i hrskavicu u različitim operacijama. Titanijum se koristi za srčane ventile, kreatore pace, zubne implantate, veštačke kukove i zglobove. Titanijum se takođe koristi u operativnoj opremi i invalidskim kolicima. Titanijum se koristi u metalnim legurama kao zamena za aluminijum zbog svoje čvrstoće i lagane težine, uz toplotnu i korozivnu otpornost. Legirani aluminijumom i vanadijumom (titanijum od titana 6.4), titan se koristi u vazduhoplovima za zaštitne zidove, spoljnu kožu, komponente za sletanje, hidraulične cijevi i podupirači motora. Kompjuterske lopatice, diskovi i kućište mlaznih motora su takođe izrađeni od titanijuma. Komercijalni mlazni transport koristi između 3500 i 12000 kg (7000 i 25000 funti) metala. Supersonični transport koristi mnogo više, između 14 i 45 metričkih tona titana. Korišćenje titana omogućilo je istraživanje svemira. Kapsule Merkura, Blizanaca i Apolona napravljene su uglavnom od metala. Svemirski brod ima mnogo titanskih delova, kao i međunarodnu svemirsku stanicu. Titanijum se takođe široko koristi u vojnom pogonu, kao što su mlaznici, projektili, tenkovi, brodovi i podmornice.

Titanium dioksid (TiO2) se obimno koristi i za kućnu i umjetničku boju jer je stalna i ima dobru pokrivnu moć. Titan boja je odličan reflektor infracrvenog zračenja i široko se koristi u solarnim opservatorijama gde toplota uzrokuje slabu vidljivost. Titanijum dioksid je takođe uobičajen u proizvodnji pigmenata za papir, plastiku, gumu, kozmetiku, tekstil, staklo i keramiku. Titanijum se koristi u izmenjivačima toplote i postrojenjima za destilaciju zbog svoje izvanredne sposobnosti da izdrži slanost i atmosfersku koroziju (bez obzira na zagađivače). Ovo takođe objašnjava zašto pruža potpunu pouzdanost u mnogim pomorskim ili pomorskim primjenama. U metalurgiji, legure titana se koriste kao deoksidizatori i denitrogenizatori za uklanjanje kiseonika i azota iz staljenih metala.


Povezane vijesti

Copyright © Shaanxi Aone Titanium Metal Materials Co, Ltd Sva prava pridržana.