Shaanxi Aone Titanium Metal Materials Co, Ltd

vijesti

Kontaktiraj nas

Aone Titanium metalni materijali

  • + 86-917-3633666
  • + 86-180 9170 2108
  • sales@aonemetals.com
  • www.aonemetals.com
Podeli

Medicinski metal izbora

Dec 07, 2017

Lista pogodaka za titan je dugačka. Ovo čini neverovatno korisno za brojne različite industrije, uključujući automobilski, vazduhoplovni i arhitektonski svet. Ali zato što se titan otporan na koroziju, bio biokompatibilan i ima urođenu sposobnost da se pridruži ljudskoj kosti, postao je i glavno polje medicinskog polja. Od hirurških titanskih instrumenata do ortopedskih titanskih šipki, igle i ploča, medicinski i stomatološki titan je zaista postao osnovni materijal koji se koristi u medicini.


Medicinski razred titanijum


Titanium 6AL4V i 6AL4V ELI, legure od 6% aluminijuma i 4% vanadijuma, najčešće su tipovi titana koji se koriste u medicini. Zbog svog harmoničnog faktora sa ljudskim tijelom, te legure titana se popularno koriste u medicinskim procedurama, kao iu piercijama tela. Takođe poznat kao Gr. 5 i Gr. 23, ovo su neke od najpoznatijih i lako dostupnih vrsta titana u SAD, sa brojnim distributerima koji se specijalizuju za ove specifične ocene.


Ti-6Al-4V i Ti-6Al-4V ELI nude veću otpornost na frakturu kada se koriste u zubnim implantatima. Postupak implantacije počinje sa ubacivanjem titanijumskog vijaka u vilicu. Šraf podseća i deluje kao koren zuba. Nakon što je izdvojeno određeno vrijeme za kost koja je porasla u medicinski titanijumski zavrtanj, lažni zub je povezan sa implantom.


Prednosti medicinskog titana


Jaka

Lagan

Otporan na koroziju

Povoljno

Nije toksičan

Biokompatibilan (nije toksičan I organ ne odbacuje)

Dugotrajno

Ne-feromagnetski

Osseointegrated (spajanje kosti sa veštačkim implantatom)

Dostupnost na daljinu

Fleksibilnost i elastičnost su rivali ljudske kosti


Povezane vijesti

Copyright © Shaanxi Aone Titanium Metal Materials Co, Ltd Sva prava pridržana.